A Dental 4

A dental4 moduláris felépítése lehetővé teszi, hogy a felhasználók maguk alakítsák ki az igényeiknek leginkább megfelelő összetételű programcsomagot.
A rendelkezésre álló alap szoftvercsomagok és a hozzájuk kapcsolható kiegészítő modulok bármilyen kombinációjú összeállításával biztosítható, hogy minden felhasználó a pacientúra méretéhez, a rendelő fő profiljához igazodó, csak a szükséges funkciókkal rendelkező programmal dolgozzon.

Ennek a moduláris felépítésnek köszönhető az is, hogy az idő előre haladtával változó igényekhez igazodva, a Dental 4 bármikor bővíthető az újabb feladatoknak megfelelő modulokkal. Vannak azonban olyan funkciók, olyan felületek melyeket minden Dental 4 szoftver tartalmaz.A Dental 4 alapfunkciói

Kiegészítő modulok

Hálózati kiegészítő modulok

Receptírás

A funkció segítségével gyári, Fo-No és magisztrális készítményeket lehet felírni és nyomtatni szabvány receptre.

A kész receptek természetesen elmenthetők, valamint receptminták definiálhatók, melyek a későbbiekben felhasználhatók.

A program receptírási engedéllyel rendelkezik, ennek megfelelően egy kattintásra tölthető le minden hónapban a frissített gyógyszerlista.

Berendelés

A program munkaidő beosztás felületén az orvos definiálhatja a rendelési idejét negyedórás bontásban.

Ugyanitt található a szabadság megadására szolgáló felület, ahol akár a következő évi pihenőnapokat is bejelölheti, amelyet a páciensek berendelésénél a program természetesen jelez.

A naptár felületeken egyszerre két hónapos időintervallum tekinthető át. A naptárban mozogni heti-, havi-, 3, ill. 6 havi-, de akár éves lépésekben lehet.

A Napló az orvos óránkénti bejegyzéseinek rögzítésére szolgál. A naptár dátuma mellett csillag jelzi, ha arra a napra bejegyzés történt.

A Berendelés és a Mai nap naplórészben a felhasználó által meghatározott színű sáv jelzi, ha az adott időponthoz a Naplóban bejegyzés található. Így például bármelyik felületen azonnal látható, ha valamilyen okból (pl. szervizelik a széket) az időpontra nem célszerű beteget berendelni.

A Berendelés felületen a kiválasztott időpontra kattintva választható ki a páciens, valamint a hozzákapcsolódó tevékenység, melyet egy előredefiniált listából választhatunk ki.. Természetesen a páciens-listában nem szereplő (törzskartonnal nem rendelkező, új) páciens előjegyezésére is lehetőség van. Lehetőség van az időpontok törlésére, mozgatására, másolására, a recepciós felhasználó a pácienst más orvoshoz, vagy pl a dentálhigiénikushoz is könnyedén átmásolhatja.

A felüleleten beállítható, hogy egyszerre hény napot (recepsiós felhasználónál hány orvost) láthatunk. Az éppen aktuális páciens összes berendelése is látható a felület jobb alsó sarkában, így könnyen ellenőrizhető az egymásra épülő kezelésekhez tartozó berendelések helyessége.

Az aktuális napi időpontok közötti mozgást nyomógombok segítik. Egy pillanat alatt lehet a délelőtti(DE), délutáni(DU), esti(ES) órákra, vagy a rendelés elejére(RE), rendelés végére(RV), de akár a jelenlegi MO) ugrani

A Mai nap felületen a meghatározott napra berendelt páciensek listája látható Időpont (óra-perc, tól-ig),Név, Megjegyzés, Kezelési terv, oszlopokban. A páciens nevét kiválasztva elővehetők annak kartonjai.

A Páciens forgalom felületen a recepciós felhasználó jelölheti a páciens érkezését, ez azonnal megjelenik az orvosnál egy külön ablakban. Távozáskor az orvos automatikusan kilépteti a beteget, így a recepciós gyorsan tudja a ráeső f eladatokat elvégezni (fizetés, időpontadás, stb.)

Összesítő felület

Egy felületen láthatóak a páciens legfontosabb adatai, így a törzsadatok, a grafikus fogstátusz, a kezelési sorozatok összesítése, a számlák, a berendelések, valamint a pácienshez fűzött egyéb megjegyzések.

Az egyes funkciók erről a felületről is egy kattintással megnyithatóak.

Státuszon gingiva- csontrajzolat

A modul lehetőséget teremt arra, hogy a fogstátuszra felkerüljön a csontrajzolat és a normál gingiva lefutás.

A rajzolatok természetesen a páciens tényleges állapotának megfelelően egyszerűen, az egér mozgatásával módosíthatók.

Kiegészítő kartonok

Diagnózis karton: A diagnózis karton a lezajlott és jelenlegi betegségek BNO kód, és év szerinti nyilvántartására szolgál.

Ezen a kartonon lehet rögzíteni az utolsó nőgyógyászati vizsgálat és az utolsó tüdőszűrés idejét is.
Állapot karton: Ez a karton a rizikótényezők (dohányzás, alkoholfogyasztás, vércukorszint stb.) regisztrálására szolgál.
Rizikó karton: Különböző, a fogászati kezeléseknél esetlegesen kockázattal járó betegségek (pszichés zavarok, vérzékenység, anyagcsere-zavarok, fejlődési rendellenesség stb.) rögzítésére lehetőséget adó karton.

Ha ezen a kartonon bármilyen bejegyzés van, akkor a fogstátuszon a „Lásd a Rizikó kartont” piros felirat lesz látható.

Labor funkciók

A program fogtechnikai részében lehetőség van a különböző fogtechnikai laboratóriumoktól rendelt munkák felvitelére, és ezek előkeresésére, módosítására. Rögzíthető a kért munkák részletei mellett a fogtechnikai munka ára, az elkészülés és próba időpontja, valamint a labor felé történt kiegyenlítés adatai.

program listát ad egy adott napi próbákról, illetve az elkészült munkákról, de megtekinthető a beállított intervallumok fogtechnikai munkákkal kapcsolatos pénzügyi egyenlege is.

A statisztika modul

A Statisztika modul segítségével, komplex, „és-vagy” kapcsolatokkal összetett szűrőfeltételeket kialakítva, tetszőleges szempontok szerinti szűrések végezhetők a pácienseken végzett kezelésekről ill. azok fogstátuszáról. (S1 almodul) Ezen kívül pénzforgalmi-, valamint számlastatisztikák készítésére is lehetőség van. (S1 almodul) Ebben a modulban található továbbá a betegforgalmi napló (S2 almodul), valamint a kereső-értesítő almodul (S3 almodul), melynek segítségével névre szóló körlevelek írhatók a pácienseknek.

Külön funkció a teljesítmény statisztika, mellyel a dolgozók teljesítményéről készíthetünk az általunk megadott időszakra összesítéseket. A marketing statisztika funkció segítségével arról kaphatunk információt, hogy a rendelő által kiadott ajánlatok milyen mértékben valósultak meg. A szűrést tudjuk időpontra, kezeléstípusra, illetve elköltött összegre szűkíteni.

A Statisztika egyes keresései tovább szűkíthetők a beállított filterrel, amelyen az egyes kartonok mezőinek tartalmára tudunk szűrni.

Címkenyomtató statisztikai modul

A címkenyomtató modullal lehet a Szűrő-értesítő statisztika almodulban készült körlevelekhez etikett címkéket készíteni, így igazán elegáns megoldást kínál a körlevelek címzésére.

Ezen kívül tetszőleges számú, a rendelő adatait tartalmazó „feladó” etikett címke is nyomtatható a modul segítségével.

Röntgen modul

A Dental R-System integráltan kezeli a digitális röntgen berendezéseket. Az elkészült felvételeket a beteg fogstátuszával együtt tárolja, azok a beteg kartonjának elővételével egy időben használhatóvá válnak.

A rendszer kompatíbilis a Planmeca (Dimaxis, Romexis), Gendex (VixWin), Sirona(Sidexis), Soredex(Digora), Easy Rider Image, Sopro(Sopix), Mediadent, Dürr Dental, Vatech (Easydent), Schick, Instrumentarium (CliniView) eszközökkel.

Video modul

A video modul teszi lehetővé a különböző gyártmányú intraorális kamerák programba integrált használatát.

Az elkészült felvételeket a beteg fogstátuszával együtt tárolja, azok a beteg kartonjának „elővételével” egy időben használhatóvá válnak. A rendszer kompatíbilis a Planmeca (Dimaxis, Romexis), Gendex (VixWin), Sirona(Sidexis), Soredex(Digora), Easy Rider Image, Sopro(Sopix), Mediadent, Dürr Dental, Vatech (Easydent), Schick, Instrumentarium (CliniView), valamint minden számítógéphez csatlakoztatható kamerával.

Nyelvi modul

A nyelvmodul biztosítja a felhasználóknak a program teljes körű használatát az adott nyelven. Természetesen a nyelvi modulok használatakor mindenféle nyomtatás (kezelési terv, árajánlat, számla stb.) a megfelelő nyelveken történik, de lehetőség van arra is, hogy a programot egy adott nyelven használjuk (pl. magyar), és a dokumentumok nyomtatásánál döntsük el, hogy azt milyen nyelven nyomtassuk ki.

A Dentalhoz jelenleg a következő nyelvek érhetők el: angol, német, olasz, francia, dán, norvég, szlovák, orosz.

Implantológiai modul

Az implantológiai modul segítségével rögzíthető a sebészeti munka előkészítését és dokumentálását célzó anamnézis, műtéti előkészítés, tervezés (kezelési, implantációs, sebészeti és protetikai terv).

Az implantológiai labor kartonra vihetők fel az implantációhoz szükséges labor adatok, valamint külön karton áll rendelkezésre az implantációs munkával kapcsolatos kontroll vizsgálatok számára. Az implantátumok természetesen a grafikus fogstátuszon is láthatók, az erre a célra kialakított szimbólum-rendszer segítségével.

OEP jelentés készítő (TB) modul

A TB modul segítségével a programban rögzített kezelésekről gombnyomásra jelentés készülhet, melynek segítségével az OEP-pel szerződött fogorvosok eleget tehetnek jelentési kötelezettségüknek.

A jelentés elkészülte után egy gombnyomásra betöltődik az OEP E-jelentés oldala.

SMS modul

A rendszer segítségével figyelmeztető SMS-t küldhet a páciens telefonjára a kezelés időpontjáról, esetleg röviden a kezelés jellegéről is. Így lehetőség van arra, hogy minden páciens a kezelését megelőző nap automatikus emlékeztetőt kapjon a megbeszélt időpontról.

Marketing eszközként is alkalmazható a rendszer, amelynek segítségével időszakos akciókról, speciális új lehetőségekről tájékoztathatja pácienseit a rendelő. A tájékoztatásnak ez a módja rendkívül egyszerű, gyors, pontos, diszkrét, minden szempontból hatékony. A Dental program Recall moduljának segítségével például minden hónap elején értesítést küldhetünk azon pácienseknek, akiknél kontroll esedékes.

A páciens válasz SMS-ben tájékoztathatja a rendelőt arról, ha esetleg programja változott és mégsem tud megjelenni a rendelésen., így a fogorvos jobban tud kalkulálni a rendelési idejével. A modul segítségével olyan időzített SMS is küldhető, mely a fogorvost informálja arról, hogy az adott napon hány órakor van az első időpont.

Archiv modul

A Dental 4.Office Plus új Archív moduljának segítségével a felhasználó az általa megadott szempont szerint archiválhatja adatait, valamint ezeket szükség esetén visszatöltheti.

A program elindítása után - a Dentalnál már megszokott módon - a felhasználó ID-jét és II. kódját megadva jut a program fő oldalára, ahol az export, illetve import elvégezhető.
SEC Trading Kft
1071 Budapest, Városligeti fasor 47-49.
Tel: +36 1 335 69 70
Fax: +36 1 335 69 71
E-mail: info@sec.hu
Web: www.secnet.hu
Copyright © 2020, SEC Trading Kft. Az itt megjelent írásos anyagok a SEC Trading Kft. tulajdonát képezik. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletek